Docenteninformatie
Internet is volgestroomd met het water van de oceanen, de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. Kinderen kunnen hierin flessenpost uitgooien en, wat misschien nog wel spannender is, ze kunnen in dit digitale water ook zelf flessen met post vinden die andere kinderen er in hebben gegooid. Kinderen uit Nederland en uit het buitenland wisselen op deze manier verhalen uit over het thema oceanen. Door verhalen van kinderen uit andere landen te lezen, proef je een stukje van hun cultuur.

Op dit gedeelte van de website kunt u informatie en leerlingenmateriaal vinden voor enkele voorbereidende lessen (startactiviteiten). Aan de hand van deze voorbereidingsactiviteiten ontdekken de leerlingen een aantal wonderen van de zeeën en oceanen. U kunt hier tevens informatie vinden over het schrijven van de sprookjes en verhalen die kinderen in de flessen gaan stoppen

Achtergrondinformatie over het project
Tips om leerlingen te motiveren
startactiviteiten