Dichter bij Zee
          

Alice O
Dichtbundel bestellen


Meer dan zeventig procent van de oppervlakte van de aarde bestaat uit water. Zeeën en oceanen zijn een belangrijke voedselbron. De oceanen regelen het klimaat op aarde.

Honderden kinderen schreven een gedicht over de zee. Alice O vroeg een jury er veertig uit te kiezen. Deze gedichten staan afgedrukt op borden, verspreid langs de kust van Nederland. Van Zeeland tot Groningen kun je ze tegenkomen.

ik gooi een schelp in de zee Het strand loopt overvol Een bot Alleen met de zee Zwemmen De zee De gezonken boot O, kleine zeemeermin De zee zeemeeuw De jutterheks De zee Maan tot maan De zee is... De zee en jij Een vis op mijn bord Daar... Een zee van zes De zee Heel diep in de oceaan Nooit stilte We liepen hand in hand Zee Ameland aan zee De branding De zee stijgt op lieve dolfijn De zee is voor mij... Eb De zee Het strand De zee Zwemmen Onder de bodem van de zee De zee Oceaan Boodschap Naar zee Gabrielle Flessenpost in de Noordzee Flessenpost in de Waddenzee Flessenpost in het IJsselmeer Move your mousepointer     Alle veertig gedichten staan ook op deze website. Je kunt hier lezen dat de zee voor kinderen een belangrijke plek is. Een plek waar iedereen voorzichtig mee moet zijn.
Wil je reageren?
Stuur je e-mail naar het Alice O

Wil je ook een gedicht of een verhaal over de zee schrijven?
Ga dan naar Message-in-a-Bottle. Stop je gedicht of verhaal in een fles. En gooi hem in de zee.